У світі почалися жіночі марші проти Трампа

Субота, 21 січня 2017, 09:17

В Австралії та Новій Зеландії тисячі демонстрантів у суботу взяли участь у перших жіночих маршах, учасниці яких висловлюють своє невдоволення президентом США Дональдом Трампом, який вступив на посаду 20 січня.

Як повідомляє Голос Америки, у Сіднеї близько 3 тисяч осіб - чоловіків і жінок - зібралися на мітинг у Гайд-парку, після маршу до консульства США в центрі міста.

Учасники акції тримали плакати, такі як "Фемінізм - мій козир" (Трамп перекладається як "козир") і "Бийся, як дівчинка".

"Це не марш проти самого Трампа, це марш протесту проти мови ворожнечі, проти риторики ненависті, жінконенависництва, нетерпимості, ксенофобії. Ми хочемо виступити єдиним голосом разом з жінками в усьому світі", - заявила Reuters організатор акції Мінді Фрайбенд.

Раніше близько 2 тисяч осіб взяли участь у мирних маршах у чотирьох містах Нової Зеландії, повідомила Reuters по телефону організатор Бетті Флаглер.

Очікується, що у суботу в світі відбудуться близько 673 аналогічних маршів на додаток до акції протесту у Вашингтоні. Про це йдеться на сайті організаторів, де також наголошується, що загальна кількість учасників оцінюється більш ніж у 2 мільйони людей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування