Раді пропонують розкритикувати роботу ОБСЄ на псевдовиборах в Криму

Понеділок, 23 січня 2017, 12:03

У Верховній Раді зареєстрували постанову зі зверненням до ОБСЄ щодо неприпустимості ігнорування незаконних виборів у окупованому Криму у 2016 році.

Постанова №5687 зареєстрована у ВР 20 січня вісьмома нардепа, включно із віце-спікерами Оксаною Сироїд і Іриною Геращенко.

У зверненні нагадується, що "вибори до Державної Думи були проведені на території іноземної держави (у Криму – ред.), на яку не поширюється суверенітет Російської Федерації".

"Внаслідок таких виборів Державна Дума Федеральних Зборів РФ сьомого скликання не може вважатись легітимно обраною", - йдеться у зверненні.

"На жаль, Остаточний Звіт Місії ОБСЄ/БДІПЛ щодо виборів до Державної Думи Російської Федерації 2016 року не містить жодної юридичної оцінки впливу проведення голосування в Криму та м. Севастополь на результати цих виборів. У Звіті навіть не згадується той факт, що АР Крим та м. Севастополь є незаконно окупованими Російською Федерацією територіями", - зазначається у зверненні ВР.

Також у тексті звернення зазначається, що "у Звіті (ОБСЄ – ред.) відсутній навіть базовий аналіз впливу обставин та проблем, що виникли у виборчому процесі в Російській Федерації внаслідок проведення псевдоголосування на тимчасово окупованій території України".

"Вважаємо неприпустимим оприлюднення у Звіті статистики щодо кількості виборців, дільниць, бюлетенів на виборах до Державної Думи Федеральних Зборів РФ, що враховує незаконно окуповану територію АР Крим та м.Севастополь", - сказано у тексті.

У підсумку заяви вказується: "Верховна Рада України заявляє про неприпустимість ігнорування в Остаточному Звіті ОБСЄ/БДІПЛ за результатами спостереження на виборах до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації 2016 року фактів незаконного голосування на території незаконно окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також закликає ОБСЄ/БДІПЛ оперативно розробити стандарти реагування та оцінювання викликів для виборчих стандартів, пов’язаних із агресивними діями одних держав-учасниць ОБСЄ на території інших".

Як відомо, перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко пропонувала ВР підготувати звернення із закликом не визнавати звіт БДІПЛ ОБСЄ щодо виборів до російської Держдуми на території окупованого Криму.

"Дозвольте привернути увагу на припустимість того факту, що в звіті моніторингової місії ОБСЄ немає жодного слова, що вибори в окупованому Криму  проходили з порушенням стандартів. В остаточному звіті моніторингової місії ОБСЄ зазначається, що чотири депутати Державної думи РФ просто були обрані у виборчих округах на території кримського півострова", - обурилась вона.

Вона зауважила, що  в звіті немає жодного слова щодо впливу РФ на результати виборів до Держдуми.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
13:24
"Держоператор тилу" за невиконання контракту відсторонив постачальника продуктів для армії
13:24
Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії
13:20
СБУ повідомила про підозру гауляйтерам ЗАЕС, які від’єднували її від енергосистеми України
13:15
хокейЗбірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1В: розклад матчів
Усі новини...