СММ ОБСЄ: розмінування в ділянках розведення сил не проводиться

Четвер, 26 січня 2017, 11:47

Доступ Спеціальної спостережної місії ОБСЄ на всіх трьох ділянках розведення сил залишається обмеженим, розмінування там не проводиться.

Про це сказано у звіті СММ ОБСЄ.

Спостерігачі змогли здійснити моніторинг у деяких частинах цих ділянок. За спостереженнями СММ, ані роботи з розмінування, ані розведення сил і засобів  на цих трьох ділянках не проводилися.

Спостерігачі СММ зазначають, що бачили невідведену техніку на території обох сторін.

Уперше за рік патруль СММ у супроводі генерала ЗС РФ з СЦКК і членів "ЛНР" зміг проїхати приблизно 11 км на північ дорогою М03 між Дебальцевим і Світлодарськом.

СММ констатувала збільшення кількості випадків порушення режиму припинення вогню в Луганській області в період із вечора 23 до вечора 24 січня, якщо порівнювати з попередньою добою (зокрема більше 231 вибуху супроти 54 відповідно).

При цьому СММ повідомляє про вбитого місцевого жителя на території лікарні в підконтрольному "ЛНР" м. Голубівка. Приблизно за 10 м від тіла спостерігачі бачили свіжу воронку. Вони також бачили осколки. За оцінкою СММ, воронка утворилася від розриву артилерійського снаряда калібру 122 мм, випущеного із західно-південного заходу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...