Сотник спробувала виправдатися, чому не голосувала за резолюцію ПАРЄ

Четвер, 26 січня 2017, 15:24

Народний депутат від "Самопомочі" Олена Сотник надала пояснення, чому не голосувала за прийняття резолюції по Україні в ПАРЄ.

Її пояснення опубліковано на сайті партії.

"По-перше, я вважаю, вкрай несправедливо, що саме Україна згадується у зверненні щодо Мінських домовленостей та необхідності їх виконання. По-друге, неприйнятним є останній пункт політичних домовленостей, зокрема, спеціальний статус Донбасу", – акцентує Олена Сотник.

Вона вважає, що будь-яке згадування Мінських домовленостей в документі було некоректним, тому що "доповідь стосувалася виключно внутрішньої ситуації щодо реформ в Україні".

Сотник стверджує, що резолюцію у майбутньому можуть використати , в тому числі, представники Асамблеї "у різного роду маніпуляціях".

Як відомо, у Страсбурзі ухвалили моніторингову резолюцію ПАРЄ щодо України

У тексті резолюції в пункті про конституційну реформу, який обурив Сотник та Лозового, йдеться: "Асамблея визнає, що ухвалення даного розділу прив’язане до прогресу у виконанні Мінських протоколів. У зв'язку з цим Асамблея висловлює надію, що прогрес у виконанні Мінських протоколів усіма підписантами, особливо Росією, дозволить схвалити зміни до Конституції вже найближчим часом" (виділення Європейської правди – ред.).

З 12 присутніх на засіданні депутатів від України резолюцію підтримали лише шестеро. Четверо утрималися, а двоє – Андрій Лозовий (РПЛ) та Олена Сотник ("Самопоміч") – проголосували проти.

Детальніше про резолюції ПАРЄ читайте у статті "Зрада" по-страсбурзьки: що залишилося та що викреслили з тексту української резолюції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування