Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко: Воює Україна, підкопуються під суверенітет Білорусі

П'ятниця, 27 січня 2017, 10:33

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що Україна воює за свою незалежність, та й суверенітет Білорусі намагаються поставити під сумнів.

Про це він сказав 26 січня на церемонії вручення дипломів доктора наук і атестатів професора науковим і педагогічним працівникам, повідомляється на сайті білоруського президента

"Саме з передовими розробками прямо пов'язані зростання нашого добробуту й інтелектуальний розвиток нації. Вони визначають у підсумку рівень економічної конкурентоспроможності держави на міжнародній арені. Більше того – гарантують її політичну вагу у світі", – зазначив президент.

Наука має слугувати й опорою державної ідеології, вважає Лукашенко.

"Нам просто необхідна аргументована, безстороння думка компетентних фахівців. Особливо сьогодні, коли чинять окремі спроби поставити під сумнів суверенітет і незалежність нашої держави", – заявив він.

"Нам незалежність дуже дешево дісталася: усі народи воювали, сьогодні воює наша братня Україна. Нам не можна допустити того, щоб воювати. Ми народ миролюбний", – сказав Лукашенко.

"Напевно, Бог перед нами поставив ці важкі завдання, щоб ми відчували, що таке незалежність. Подолати все це ми можемо, лише об'єднавшись. І, слава Богу, головний напрямок нашої боротьби за незалежність проходить через економіку – не у військовій сфері, не в політичній", – додав він.

За словами Лукашенка, Білорусі "потрібна ефективна наука для виробництва".

Він зазначив, що в Білорусі "заробити можна", але підвищувати рівень життя потрібно.

"Середня зарплата в $500 – це не захмарна цифра. Попередньо мені доповіли, що ми вже в грудні минулого року мали під $417 середню зарплату по країні. Залишилося зовсім трохи, щоб досягти $500", – заявив Лукашенко.

"Я можу вам завтра дати $1000. Але: прийшли вчитися в школу – плати, як на Заході; кинувся в науку – плати. Тому краще нам не ламати те, що є, а це помаленьку вдосконалювати", – вважає він.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування