У Супрун не дали поліції документів, бо в них прострочена ухвала

П'ятниця, 27 січня 2017, 15:21

Міністерство охорони здоров’я не надало слідчому Нацполіції документів щодо закупівель Програмою розвитку ООН ліків.

Про це "Українській правді" повідомили у прес-службі МОЗ.

"Оскільки ухвала була прострочена, то відповідно жодні документи не були надані. Якщо буде інша ухвала, будемо інакше себе поводити. Не є ідеєю скаржитися на Нацполіцію. Але ми вбачаємо спробу блокувати процес міжнародних закупівель", - повідомили у прес-службі.

"Українська правда" також очікує на відповідь Нацполіції.

Які відомо, 27 січня в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун поскаржилася на тиск і розповіла про візит слідчого поліції.

Супрун зазначила, що слідчий поліції мав прострочену ухвалу суду на доступ до документів МОЗ.

Відомо, що Нацполіція розслідує закупівлі ліків, які проводила ПРООН для МОЗ.

За версією поліції, ПРООН закупило ліки за цінами, які на 50% перевищують середньоєвропейські ціни та на 20-40% перевищують середні ціни в Україні. При цьому ПРООН не виконала умов договору та поставила тільки 75% від запланованого обсягу ліків.

На початку 2017 року навколо МОЗ розгорівся гучний фейсбук-скандал.

Кардіохірург Борис Тодуров публічно звинуватив МОЗ у зриві закупівель необхідних препаратів, а також відмові Інститутові відкрити філії у Донецькій та Луганській областях.

На ці звинувачення МОЗ відповів: цього року всі препарати для Інституту серця вперше закуплять міжнародні організації, а не Міністерство охорони здоров'я.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив 17 січня, що має намір проводити політичні консультації з призначення міністра охорони здоров'я.

Ірина Салій, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування