Справа 2 травня: суд арештував пенсійний рахунок Фучеджі

П'ятниця, 27 січня 2017, 16:31

Печерський райсуд наклав арешт на пенсійний рахунок підозрюваного у справі 2 травня в Одесі заступника начальника управління МВС в Одеській області Дмитра Фучеджі

Про це повідомляє ГПУ.

Під час здійснення досудового розслідування встановлено, що службові особи ГУ МВС України в Одеській області упродовж жовтня 2014 року в інтересах Фучеджі подали до Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області завідомо неправдиві документи, заповнені не ним, але від його імені, для призначення пенсії.

В жовтні 2014 року службові особи Пенсійного фонду призначили Фучеджі з 27.06.2014 довічно пенсію за вислугу років.

Як наслідок донька Фучеджі у період з 07.10.2014 по 01.10.2016 отримала понад 158 тис грн пенсії, які зараховувались на рахунок, відкритий на ім’я Фучеджі та використала їх на власний розсуд.

"У ході здійснення досудового розслідування ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 11.11.2016 накладено арешт на грошові кошти, які знаходяться на вказаному рахунку та зупинено видаткові операції по ньому", - сказано у повідомленні.

Зараз призначено судову почеркознавчу експертизу, проведення якої доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Як відомо, колишній заступник начальника УМВС України в Одеській області, фігурант ряду кримінальних справ щодо подій весни 2014 року Дмитро Фучеджі протягом 1,5 років після своєї втечі з України отримував полковничу пенсію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування