В аеропорту Нью-Йорка почалися протести проти затримання біженців

Неділя, 29 січня 2017, 03:53

У міжнародному аеропорту імені Джона Кеннеді в Нью-Йорку кілька десятків активістів організували протест у терміналу аеропорту, закликаючи впустити вимушених переселенців.

Про це повідомляє BBC.

Згідно з повідомленнями присутніх журналістів, деякі мусульмани моляться, в той час як протестуючі скандують: "Ми з біженцями".

Практичні наслідки цього указу поки до кінця не ясні. Як повідомляється, він буде оскаржений в судовому порядку декількома правозахисними організаціями.

Ряд авіакомпаній повідомив своїм пасажирам з семи згаданих в указі Трампа країн, що вони повинні відмовитися від польоту в Америку, якщо у них немає дозволу на проживання в США (Грін-карти) або дипломатичної візи.

Ці країни - Ірак, Іран, Ємен, Лівія, Сирія, Сомалі та Судан.

 
GETTY IMAGES

Трамп підписав указ про припинення прийому сирійських біженців в країну відразу після церемонії вступу генерала Джеймса Маттіса на посаду міністра оборони США в п'ятницю. Також він заморозив на 120 днів програму прийому біженців з інших країн.

"Ми хочемо впускати в нашу країну лише тих, хто підтримує нашу країну і гаряче любить наш народ", - підкреслив Трамп на церемонії підписання, яку транслювали американські телеканали.

Адвокати повідомили про затримання двох чоловіків в аеропорту відразу після підписання указу. Один з них - Ханід Дарвеш - вже на волі. Ця людина служила перекладачем при армії США.

Інший - Хайдер Альшаві - залишається під вартою. Правозахисники назвали арешт обох чоловіків "очевидно нелегальним".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News