Порошенко у день пам’яті Героїв Крут: РФ, як і тоді, розв’язала війну і заперечує свою агресію

Неділя, 29 січня 2017, 09:02

Росія розв’язала війну і заперечує свою агресію, намагаючись поширити у світі міф про внутрішній конфлікт в Україні.

Про це йдеться у зверненні президента Петра Порошенка з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут, повідомляє прес-служба глави держави. 

Президент вшанував пам'ять Героїв Крут, які "невдовзі після проголошення незалежності Української Народної Республіки на кілька днів зупинили просування на Київ московсько-більшовицької орди".

"Жертовність та самовідданість крутян дали змогу ... зробити все можливе для швидкого повернення втрачених позицій, і головне - уряд молодої української держави отримав змогу підписати мирний договір з Німеччиною, що означало міжнародне визнання УНР і автоматично робило більшовиків окупантами території суверенної держави", - зазначив президент.

"Нині країна, яка марить імперськими амбіціями, не може змиритися з існуванням незалежної України. Зараз, як і тоді, Росія розв’язала війну і заперечує свою агресію, намагаючись поширити у світі міф про внутрішній конфлікт в нашій державі", - додав Порошенко. 

У Києві на честь вшанування героїв Крут о 15:30 від монументу Незалежності на Хрещатику розпочнеться смолоскипна хода, повідомили у Київській міській організації Добровольчого Руху ОУН.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування