Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна поскаржиться на арешт Курбедінова в ОБСЄ

Вівторок, 31 січня 2017, 11:04

Україна порушить питання арешту судом в анексованому Росією Криму адвоката Еміля Курбедінова на засіданні постійної ради Організації з безпеки й співпраці в Європі 2 лютого.

Про це повідомила речниця Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца під час прес-конференції, передають "Українські новини".

"Ми направили ноту російській стороні щодо незаконного затримання Еміля Курбедінова з вимогою звільнити його", – зазначила вона.

"Це питання буде порушене на цьому тижні в рамках засідань всіх міжнародних організацій, ООН, ОБСЄ, Ради Європи. У четвер буде чергове засідання постійної ради ОБСЄ серед 57 країн-учасниць, і це питання буде однозначно на порядку денному", – заявила Беца.

Речниця МЗС наголосила на необхідності введення в анексований Росією Крим міжнародної моніторингової місії, яка б спостерігала за дотриманням ситуації у сфері прав людини й могла б надати незалежну, неупереджену й об'єктивну інформацію про ситуацію на півострові.

"Ми будемо й далі наполягати на наданні доступу таким місіям, звільненні всіх наших політв'язнів, а також Еміля Курбедінова й інших адвокатів, які незаконно затримуються або утримуються, у відношенні яких відбуваються обшуки й репресії", – сказала вона.

Беца запевнила, що питання звільнення осіб, які незаконно утримуються з політичних мотивів у окупованому Криму, є пріоритетом для Міністерства закордонних справ.

Як відомо, 26 січня суд в анексованому Криму арештував адвоката Курбедінова, який веде низку резонансних справ, на 10 днів. ФСБ Росії звинувачує його в екстремізмі.

За день до того, 25 січня, Федеральна служба безпеки РФ затримала в Криму російського адвоката Миколу Полозова, який також захищає кримських татар. Полозова відпустили, допитавши як свідка у справі його ж підзахисного Ільмі Умерова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування