Суд відправив Цапа під нічний домашній арешт

Вівторок, 31 січня 2017, 13:11

Суд призначив нічний домашній арешт відстороненому з посади першого заступника міського голови Ужгорода Іштвану Цапу, якого підозрюють у хабарництві.

Відповідне рішення оголосив 31 січня на засіданні Ужгородського міськрайонного суду суддя Олег Придачук, передає Mukachevo.net.

Згідно з рішенням суду, Цап не повинен покидати власний будинок з 20:00 до 8:00. Також йому спілкуватися з іншими підозрюваними та свідками.

Щодо взяття під варту, про що клопотала прокуратура, суддя зауважив, що це є найбільш суворий захід щодо підозрюваного в умовах досудового розслідування, його можуть застосувати, якщо є доведені на це підстави.

Прокуратура клопотала про взяття під варто, оскільки на її переконаня Цап може перешкоджати слідству, знищити докази чи впливати на свідків, які ще не опитані, тощо.

Захисник підозрюваного у ході засідання наголосив, що Цап добровільно з’являвся до прокуратури і немає підстав вважати, що є ризики переховування чи незаконного тиску на причетних до слідства.

Сам Цап у суді вказав на низку, на його думку, суперечностей у документах справи, на підставі яких прокуратура вимагає взяти його під варту, зокрема він вказав на різні суми хабара, які називає прокуратура, та власне відсутність коштів, які були вилучені саме у нього як можливий хабар.

Як відомо, раніше на засіданні суду в Ужгороді у вівторок Цапа на 2 місяці відсторонили від обов'язків першого заступника міського голови.

Двом іншим фігурантам у справі суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Відтак, депутат міськради Станіслав Пономарьов та посередник після внесення застав опинились на волі.

26 січня Цапу повідомили про підозру, у разі доведення вини чиновнику загрожує від 5 до 10 років в’язниці.

Сам він провини не визнає.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування