Аксьонов дав свідчення проти Чийгоза

Вівторок, 31 січня 2017, 16:56

Показання глави окупаційних властей Криму Сергія Аксьонова суперечать речовим доказам, які були розглянуті судом у "справі Чийгоза" раніше.

Про це 31 січня заявив адвокат Микола Полозов, повідомляє QirimInfo.

Аксьонов виступив у Верховному суді Криму в якості свідка від обвинувачення.

"Загалом свідчення Аксьонова суперечать речовим доказам, які були розглянуті судом раніше, і не підтверджують обвинувачення, висунуте Чийгозу, в організації масових заворушень", – заявив Полозов.

У суді глава окупаційної влади Криму сказав, що йому не відомо, як саме дії Чийгоза вплинули на застосування насильства мітингувальниками і їх спробу увірватися в будівлю.

Він бачив тільки, як Чийгоз говорив щось у мегафон, звертаючись до учасників мітингу. Але оскільки слова були вимовлені кримськотатарською мовою, Аксьонов не знає, заспокоював Чийгоз людей чи ні.

Також він заявив, що на мітингу Меджлісу була присутня велика кількість українських націоналістів, оскільки бачив "кілька десятків червоно-чорних прапорів", а також що там був якийсь Сергій, який, на його думку, керував цими націоналістами, був "емісаром Кошулинського", а також "впливав на Чубарова і Чийгоза".

Захист Чийгоза попросив суд показати Аксьонову відеоматеріали, на яких видно, що він діє як провокатор і розмовляє з іншими свідками звинувачення, але суддя відмовив.

Як відомо, Чийгоза затримали в січні 2015 роки за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

"Справу Чийгоза" суд розглядає в рамках "справи 26 лютого".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News