Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російська сторона досі не надала гарантій "тиші" в Авдіївці – Жебрівський

Середа, 1 лютого 2017, 10:29
Російська сторона досі не надала гарантій тиші в Авдіївці – Жебрівський

Гарантій припинення вогню поблизу Авдіївки від російської сторони у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін досі немає.

Про це повідомив керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у Facebook станом на 11 ранку 1 лютого.

"Станом на 11:00 ми так і не отримали письмової гарантії припинення вогню від російської сторони в СЦКК. Наші ремонтники не можуть виїхати на місце для проведення робіт із відновлення електропостачання до Авдіївки", – написав він.

Водночас, прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду сказав: "щойно росіяни приймуть рішення і припинять обстріл", українські ремонтники налагодять роботу систем.

Як відомо, з 29 січня в районі Авдіївки почалося загострення ситуації: бойовики застосовують установки "Град" і танки, через обстріли у місті немає електропостачання, воду подають за графіком, у домівках ледь тепло.

Влада готова евакуювати мешканців прифронтового міста, яке контролює українська влада

Замість припинення вогню, про яке домовлялися сторони і до якого закликали представники інших країн, у середу бойовики продовжили обстріли українських позицій в районі Авдіївки.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування