Авдіївка: "Режим тиші" здебільшого зберігають, але не всюди

Середа, 1 лютого 2017, 13:44

Режим тиші в районі Авдіївки, який було погоджено з російською стороною СЦКК для ремонту електрики, здебільшого дотримуються.

Про це "Українській правді" повідомив заступник командира бригади, що контролює Авдіївку Олександр Самарський.

"Режим тиші відносно дотримується. Деінде стрілковий бій продовжується, іноді ведуть неприцільний вогонь з мінометів", - додав він.

Він уточнив, що режим тиші розпочався трохи раніше 12 години. Однак, за словами Самарського, "тишу" тримають не на всіх позиціях в районі Авдіївки.

У свою чергу голова Донецької обладміністрації Павло Жебрівський написав у Facebook, що на вулицях Авдіївки паніки немає.

"Зараз тут режим тиші. Бригада електриків ДТЕКу виїхала на місце пориву ЛЕП. В районі старої Авдіївки, працює робоча група, для фіксування пошкоджень унаслідок ракового обстрілу мікрорайону градами. Комунальники ремонтують дахи і вікна. Газові бригади ліквідовують пошкоджені вибухами та осколками газопроводи поміж будинками", - написав він.

Між тим, як повідомив прес-центр АТО, значну роботу для досягнення домовленості про режим тиші проведено в форматі тристоронньої робочої групи, керівництва СЦКК разом з Першим заступником Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександром Хугом.

В СММ ОБСЄ підтвердили, що домовленість про режим тиші є важливим  досягненням роботи СЦКК та місії.

Українська сторона СЦКК чотири дні ініціювала введення режиму тиші в районі Авдіївці, однак російська сторона не давала відповіді.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування