Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАБУ готує другу підозру у справі про "чорну бухгалтерію" ПР

П'ятниця, 10 лютого 2017, 11:55

Національне антикорупційне бюро готує другу підозру у справі про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів.

Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник на прес-конференції 10 лютого за підсумками роботи останніх півроку.  

Журналіст "Української правди" зауважив, що раніше говорилося, що в цій справі буде три підозри високопосадовцям, – один із них Михайло Охедондовський, а двоє "якось загубились".

"Вони не загубилися. Якраз от другу підозру зараз детективи збираються передавати до Антикорупційної прокуратури, наскільки мені доповіли Прізвище я поки не назву, але підозра готується, вона передається", – сказав він.

Щодо американського радника Віктора Януковича Пола Манафорта, то Ситник сказав, що раніше лише констатували: його прізвище було в "амбарній книзі" Партії регіонів. А чи отримував він гроші від ПР – не уточнювалося.  

Керівник НАБУ також дав зрозуміти, що голова ЦВК Михайло Охендовський, який також фігурує у справі про зловживання ПР, має понести відповідальність:

"Що стосується Охендовського – він там збирається судитися, це його право… Назар Холодницький, старший прокурор у цій справі, чітко дав зрозуміти, що розслідування щодо голови ЦВК має бути розслідувано в максимально короткий термін".

"Ми будемо намагатися якомога швидше – в рамках закону – направити цю справу до суду", – додав Ситник.

"Дуже хотілося прийняти остаточне рішення по ряду справ, у тому числі по цій, до звіту, – на жаль, ми, в першу чергу, орієнтовані на закон і повний збір доказів, тому ми не встигли до звіту. Але справа перебуває на завершальній стадії", – заявив він.

За словами Ситника, головне питання у справі "чорної бухгалтерії" – взаємодія з підрозділом Сергія Горбатюка, бо "справи перетинаються", тож треба забезпечити координацію між слідчими групами.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...