Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Штаб блокади" заявив про перекриття дороги Ясинувата-Костянтинівка

П'ятниця, 10 лютого 2017, 23:48
Штаб блокади заявив про перекриття дороги Ясинувата-Костянтинівка

Організатори блокади на Донбасі ввечері в п'ятницю, 10 лютого, перекрили залізницю "Ясинувата-Костянтинівка".

Про це повідомляє "Штаб блокади" на сторінці в Facebook.

У повідомленні говориться, що блокада здійснюється на ділянці біля станції Фенольна.

"Штаб блокади за підтримки Добровольчого руху ОУН щойно заблокував основну магістраль торгівлі на крові та фінансування тероризму Ясинувата-Костянтинівка. Блокада здійснюється на ділянці поблизу станції Фенольна. У даний час ведуться інженерні роботи та облаштування місцевості", - наголошується в заяві.

Пізніше в "штабі блокади" підкреслили, що не блокуватимуть поїзди, що йдуть через станцію Фенольна, з заводів і підприємств, які знаходяться на підконтрольній Україні території.

"Для уникнення можливих маніпуляцій, Штаб офіційно заявляє, що не планує блокувати залізничні состави, які йдуть через станцію Фенольна, заводів державних шахт та інших підприємств, що знаходяться на підконтрольній Україні території. А також електропоїзд від станції Фенольна до Костянтинівки буде мати вільний шлях до місця свого призначення", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, акція "блокади торгівлі з окупантами" розпочалася 25 січня, коли активісти заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте, а також станцію "Світланове" із закликами про припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями.

28 січня організатори блокади Донбасу заявили про намір її розширити.

Представники місцевої влади, голова СБУ осудили такі дії, назвавши їх популістськими.

31 січня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що отриманню вугілля з непідконтрольних територій на Донбасі на даний момент немає альтернативи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування