Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАЗК не побачило порушень у придбаних Ляшком квитках до Таїланду

Субота, 11 лютого 2017, 13:58

Нацагентство з питань запобігання корупції не виявило порушень у придбанні нардепом Олегом Ляшком авіаквитків до Таїланду за 108 тис. гривень.

Про це йдеться у відповіді НАЗК на запит народних депутатів з МФО "Єврооптимісти", яку оприлюднив нардеп Сергій Лещенко.

 
 

Як відомо, наприкінці січня у НАЗК повідомили, що нардепи звернулися до НАЗК щодо проведення перевірки стосовно подорожі Ляшка до Таїланду, яку він здійснив на початку року.

У депутатському зверненні йшлося про авіаквитки, придбані нардепом Ляшком, загальна вартість яких в обидва напрямки на одну особу перевищує граничний розмір придбання майна, інформація про яке має бути внесена до Реєстру декларацій. Зокрема, зазначається, що в разі придбання авіаквитків на суму більше 100 тис. гривень депутат був зобов'язаний у 10-денний строк з моменту їх купівлі письмово повідомити про це Національне агентство з подальшим внесенням цієї  інформації до Реєстру декларацій.

"Придбання авіаквитків є видатком, здійсненим у 2016 році, суб'єкт декларування має відобразити видаток у щорічній декларації за 2016 рік шляхом заповнення відповідної форми на сайті НАЗК з 1 січня до 1 квітня 2017 року", - зазначено у відповіді НАЗК на запит. 

У НАЗК нагадали, що суттєві зміни у майновому стані нардеп має повідомляти у 10-денний термін з моменту отримання доходу або придбання майна, а суттєвою зміною у майновому стані є отримання доходу чи придбання майна на суму, що перевищує 50 мінімальних зарплат, встановлених на 1 січня відповідного року. 

Як відомо, з 1 січня 2017 року мінімальну заробітну плату встановлено на рівні 3200 грн, відповідно, сума у 50 "мінімумів" становить 160 тис. грн. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування