Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін вніс законопроект, що регулює проведення обшуків у адвокатів

Субота, 11 лютого 2017, 14:08

Президент Росії Володимир Путін вніс до Держдуми законопроект, що регулює порядок проведення обшуків у адвокатів, а також уточнює повноваження захисників.

Відповідний документ розміщений на сайті нижньої палати парламенту, повідомляє РБК.

Згідно з текстом законопроекту, ініціатива Путіна передбачає внесення змін до російського Кримінально-процесуального кодексу.

"Обшук у адвоката може бути проведений тільки на підставі судового рішення, в якому повинні бути вказані конкретні об'єкти і дані, що є підставою для проведення обшуку", - йдеться в пояснювальній записці.

Крім того, згідно з документом, стане "неприпустимим" вилучення під час обшуку адвокатського досьє "цілком", а також його "фотографування, кінозйомка, відеозапис та інша фіксація".

Також Кримінально-процесуальний кодекс пропонується доповнити положенням про "обов'язки органів попереднього розслідування". Цим пунктом адвокату має гарантуватися участь у слідчих діях, що проводяться за його клопотанням і клопотанням підозрюваного або обвинуваченого.

Стаття 58 КПК, згідно з документом, має бути доповнена положенням про неможливість відмови стороні захисту у залученні до участі в провадженні у кримінальній справі фахівця для роз'яснення питань, "які входять до його професійної компетенції".

Крім того, для усунення формальних перешкод проектом закону вносяться зміни, за якими "адвокат вступає до кримінальної справи, а не допускається до участі" в ній, а також "володіє всіма процесуальними правами з моменту вступу до кримінальної справи, а не з моменту його допуску".

Як повідомлялося, в окупованому Криму 25 січня ФСБ затримала захисника Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова Миколу Полозова. Його відпустили того ж дня.

26 січня силовики затримали адвоката Еміля Курбедінова, провели обшуки у нього в офісі та за місцем проживання, де зареєстрована юридична колегія. Після 10 діб арешту його відпустили з Сімферопольського СІЗО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...