В ОБСЄ кажуть, що "тишу" на Донбасі порушують менше

Субота, 11 лютого 2017, 14:37

Спостерігачі місії ОБСЄ зафіксували зменшення кількості порушень режиму припинення вогню: на Донеччині - близько 300 вибухів та 150 випущених снарядів, на Луганщині - 114 вибухів.

Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ, який оприлюднено на сайті СММ.

За даними місії, понад половину всіх вибухів і більшість снарядів у Донецькій області зафіксовано в районі трикутника Авдіївка–Ясинувата–Донецький аеропорт.

"СММ уточнювала повідомлення про обстріли з обох боків лінії зіткнення та проводила аналіз місць ударів у н.п. Станиця Луганська, Тошківка та Передільське, спричинених, за оцінкою, вогнем із реактивних систем залпового вогню. Місія продовжувала здійснювати моніторинг на трьох ділянках розведення сил і засобів у районах населених пунктів Станиця Луганська, Золоте й Петрівське, де її доступ був, як і раніше, обмежений", - повідомили у місії.

За даними СММ, спостерігачі зафіксували порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення в районі н.п.Станиця Луганська та бачили військовослужбовців ЗСУ та озброєних осіб на ділянці розведення в районі н.п. Золоте.

Спостерігачі також зафіксували 23 броньовані машини у непідконтрольних Україні районах Луганської області та відвідали 3 прикордонні райони, які наразі не контролюються урядом.

При цьому, за даними місії, спостерігачі зіткнулася з обмеженнями свободи пересування, зокрема з боку озброєних осіб, коли спостерігачі відстежували сліди важкої техніки поблизу населеного пункту Калинове.

"На околиці підконтрольного "ЛНР" Калинового патруль СММ спробував відстежити сліди важкої техніки, які проходили через залізничну колію. Три озброєні чоловіки (віком 20–25 років) зупинили команду СММ, до яких приєдналися ще 5 озброєних чоловіків після того, як спостерігачі попросили надати можливість переговорити з їхнім "командиром". "Командир" сказав спостерігачам, щоб вони негайно розверталися, оскільки за 20 м від них є мінне поле. СММ поінформувала про це СЦКК", - йдеться у повідомленні.

Також місія зафіксувала пошкодження, спричинені обстрілами з обох боків лінії зіткнення.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування