Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський "експерт": бойовики отримали сотні танків і БМП у спадок і в бою

Неділя, 12 лютого 2017, 13:10
Ігор Коротченко

Член Громадської ради при Міністерстві оборони РФ, головний редактор журналу "Національна оборона" Ігор Коротченко заявляє, що Росія ніколи не поставляла озброєння в ОРДЛО.

Про це він заявив у коментарі виданню "Московский комсомолец" у відповідь на питання, звідки у "ДНР" близько 700 танків і 400 БМП, про які повідомляв напередодні один з федеральних телеканалів.

"Є три джерела походження всієї військової техніки, яка перебуває на озброєнні ДНР і ЛНР. По-перше, це військові трофеї, отримані в ході бойових дій проти українських військ. По-друге, на початковому етапі військової операції на Донбасі ряд командирів українських частин нелегально продавали ополченцям військову техніку. По-третє, не забуватимемо, що на території ЛНР і ДНР розташовувалися і військові частини, і арсенали, і склади з озброєнням... Все це було отримано ними у спадок", - сказав Коротченко.

За його словами, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков був "абсолютно правий", коли 10 лютого запропонував питати у Києва про те, звідки у бойовиків танки.

"Пєсков абсолютно правий, ми ніколи не поставляли на територію ДНР і ЛНР яке б то не було озброєння. Спостерігачі ОБСЄ, які там присутні і використовують, в тому числі, безпілотники для моніторингу, теж жодного разу не повідомляли про передачу ополченцям російського озброєння. Тільки українська пропаганда намагається переконати міжнародне співтовариство в зворотному. ДНР і ЛНР повністю самостійні республіки, які за час бойових дій отримали дуже великий досвід ведення війни", - сказав російський експерт.

Коротченко - головний редактор журналу "Національна оборона"; директор ТОВ "Центр аналізу світової торгівлі зброєю"; член Громадської ради при Міністерстві оборони РФ з 8 лютого 2012 року. До 24 квітня 2013 року був головою Громадської ради при Міністерстві оборони РФ.

Як відомо, неодноразово у затриманих українськими військовими бойовиків було знайдено зброю, яка не використовується в Україні, але перебуває на озброєнні в РФ.

Стокгольмського інституту дослідження проблем миру (SIPRI) на початку 2016 року опублікував доповідь, згідно з якою експорт російської зброї в 2011-2015 роках, враховуючи поставки сепаратистам на Сході України, зріс на 28% в порівнянні з попереднім п'ятирічним періодом. Як повідомляється в доповіді, Росія експортувала зброю 50 країнам в тому числі і бойовикам на Сході України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування