Нацполіція перевіряє конфлікт ЗСУ і кримськотатарської організації

Понеділок, 13 лютого 2017, 10:10

Національна поліція проводить перевірку у зв'язку з ситуацією, яка склалася неподалік Чонгару між військовими ЗСУ та громадською організацією "Аскер".

Про це "Українській правді" повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

"До поліції звернулася 45 річна мешканка Новотроїцького району, яка повідомила, що поблизу Чонгару невідомі особи перекрили дорогу і не пропускають її авто. На місце направлена слідчо-оперативна група, яка встановила, що біля села Чонгар між ВСУ і представниками одного з громадських формувань виникла конфліктна ситуація", - повідомив він.

"На місце викликані представники військової службі правопорядку ЗСУ. Поліція проводить перевірку. Поки жодних внесених до реєстру справ немає", - уточнив він.

Як відомо, у ніч з неділі на понеділок на Чонгарі стався інцидент між військовослужбовцями ЗСУ та членами громадської організації "Аскер" – батальйоном ім. Номана Челебіджихана, який формується.

Підрозділ, що входить до складу військової частини оперативного командування "Південь" і виконує бойові завдання в Херсонській області, на кордоні з Кримом, облаштовували за наказом командира бойові позиції.

За словами Ленура Іслямова, представники "Аскера" про це не знали. Вони побачили, що біля них, в безпосередній близькості, люди в балаклавах щось роблять. Виник словесний конфлікт, який в підсумку закінчився псуванням майна "Аскера".

За інформацією УП, батальйону ім. Номана Челебіджихана мають присвоїти номер військової частини, але поки цього не сталося.

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування