На Донеччині до 8 років тюрми засудили російського бойовика

Понеділок, 13 лютого 2017, 11:43

Костянтинівський міськрайонний суд засудив до 8 років позбавлення волі росіянина з позивним "Якут", що воював на боці терористів ОРДО.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Костянтинівський міськрайонний суд підтримав принципову позицію Костянтинівської місцевої прокуратури у кримінальному провадженні щодо 50-річного громадянина Російської Федерації, мешканця республіки Саха (Якутія), який брав активну участь у діяльності терористичної організації "ДНР"", - розповідають у відомстві.

Слідство з'ясувало, що у квітні 2015 року чоловік приїхав до України та вступив до лав терористів ОРДО, а саме до батальйону "Восток" на посаду рядового стрілка та отримав позивний "Якут". Після цього терорист був направлений для проходження служби в Ясинувату, яка нині окупована бойовиками.

У вересні 2015 року, коли бойовик намагався потрапити до Маріуполя, його затримали прикордонники.

"Під час затримання останній був одягнутий у камуфляжну форму, у кишенях якої правоохоронці знайшли документи, в яких чоловік просив звільнити його з військової частини незаконного військового формування так званої "ДНР", - йдеться в повідомленні.

Суд визнав російського найманця винним у злочинах, передбачених ст. 258-3 (участь у терористичній організації) та ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану території України та виїзду з неї) Кримінального кодексу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування