"Укренерго" про надзвичайний стан: Вугілля вистачить на 40 діб

Понеділок, 13 лютого 2017, 14:39

За умови введення надзвичайного стану в енергетиці антрацитового вугілля вистачить в Україні на 40 діб.

Про це сказав в.о. керівника "Укренерго" Всеволод Ковальчук під час засідання антикризового енергетичного штабу у понеділок.

Він розповів, що станом на ранок 13 лютого загальні запаси вугілля антрацитової групи на всіх ТЕС складають 842 тисячі тон.

"Середньострокове споживання вугілля антрацитової групи у тих режимах, які ми спостерігаємо останнім часом складають біля 30 тисяч тон на добу. Якщо найближчими днями не буде відновлено постачання антрацитового палива, то необхідним критичним є введення надзвичайного стану в електроенергетиці", - сказав він.

"Якщо цей стан буде введено, в режимі мінімального споживання, ми зможемо зменшити споживання антрацитової групи до приблизно 20 тисяч тон на добу", - додав Ковальчук.

За його словами енергосистема України не може обійтися без роботи тих станцій, які працюють на вугіллі антрацитової групи.

"Проблема полягає в тому, що за повної відсутності поставок антрацитового палива у нас загального запасу 842 тисяч тон в середньому вистачить наче як на 40 діб (за умови введення надзвичайного стану – ред.)", - сказав він.

"Але треба рахувати, що на різних станціях різний запас вугілля і насправді це значення коливається від 14 до 100 діб за умови введення надзвичайного стану", - додав Ковальчук.

Він наголосив, що, коли буде спрацьоване це вугілля "ми не зможемо обійтися без обмеження споживачів застосовуючи спеціальні графіки аварійних відключень".

Як відомо, "Укренерго" та Міністерство палива та енергетики пропонують уряду ввести надзвичайний стан на ринку електроенергії через блокування поставок антрациту із неконтрольованих територій Донбасу.

Олександр Шумілін, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
Усі новини...