Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ватажок бойовиків повідав пропаганді РФ про "живу воду" воїнів АТО

Вівторок, 14 лютого 2017, 12:50

Один з ватажків донецьких бойовиків Едуард Басурін каже, що українські військовослужбовці воюють "під впливом сильної пропаганди і психотропних препаратів".

Про це він заявив в інтерв'ю російському виданню "Известия".

"Адже історії про кіборгів – це не казки. Ми спочатку зіткнулися з таблетками. А потім в аеропорту виявили баклажки з написом "жива вода". Відправили в лабораторію. Це був сильний психотропний засіб, що повністю відключає почуття болю і страху", – розповів він .

"Людина під впливом такого засобу не падає від пострілів. Можна всю обойму випустити, а він йде на тебе. І ось ці випадки і зараз відзначали, на Промці, на півдні. В повний зріст йдуть в атаку. Його вбиваєш – він іде. У нього стріляєш – він падає, встає, знову йде. Поки в голову не влучиш або в серце. Ну якщо бронік – в серце важко. Може і без голови намагатися піднятися і йти", – заявив представник НЗФ, який називає себе заступником "командувача корпусом міністерства оборони ДНР".

За словами Басуріна, бойовики "з'ясували, що психотропний засіб діє рівно 10 днів".

"І Україна завжди дуже наполегливо вимагала, щоб ротація проходила раз в 10 днів", – заявив також бойовик.

Як повідомлялося, Басурін пов'язав вбивства ватажків бойовиків "Гіві" і "Мотороли". Після його заяви, що "сліди вбивства ведуть до Києва, адже радник глави МВС Зорян Шкіряк заявляв про це на своїй сторінці в Facebook", в російській пропаганді народилася версія, що вбивство бойовика "Гіві" замовили "два представника українського істеблішменту" – Зорян і Шкіряк.

Як відомо, Басурін регулярно проводить "брифінги" для сепаратистських і російських ЗМІ, на яких озвучує "сенсаційну", але не підтверджену фактами інформацію про Україну і українську армію. Як джерела своїх фейків бойовик називає такі собі дані "розвідки ДНР".

Так в січні 2016 року його висловлював "припущення", що вірус грипу (штам "Каліфорнія") з'явився в результаті витоку з якоїсь секретної лабораторії під Харковом.

У вересні 2016 року він лякав жителів окупованої території Донбасу, що сили АТО нібито планують застосувати хімічну зброю.

Також він заявляв, що українські силовики готують диверсантів під виглядом журналістів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування