За порушення в декларуванні скандальному судді загрожує менше 2 тисяч штрафу

Вівторок, 14 лютого 2017, 13:24

Національне агентство з питань запобігання корупції просить суд оштрафувати суддю Вищого госпсуду Віктора Швеця на 850-1700 гривень за несвоєчасну подачу е-декларації.

Про це повідомляють "Українські новини".

Таке рішення НАПК ухвалив 9 лютого. Аналогічні протоколи агентство направив до суду щодо ще двох співробітників ВГСУ - начальника відділу забезпечення роботи секретаря судової палати управління забезпечення роботи першої судової палати Олесі Лукомської та начальника самостійного відділу Валентини Щербатюк.

Усі чиновники підозрюються в порушили статті 172-6 Кодексу про адміністративні правопорушення (несвоєчасне подання декларації без поважних причин).

Як відомо, 27 липня генпрокурор Юрій Луценко вручив Швецю повідомлення про підозру. Слідчі довели вину судді у здійсненні замаху на незаконне заволодіння грошами страхової компанії шляхом імітування викрадення автомобіля "Mercedes-Benz" (модель "ML-350"), який належав його близькому родичу.

Також СБУ повідомляла про затримання Швеця на гарячому під час отримання хабара.

28 липня співробітники СБУ під час обшуків у Швеця знайшли паспорт громадянина Угорщини й вилучили $300 тисяч.

Вища кваліфікаційна комісія суддів відсторонила Швеця від посади на два місяці.

13 лютого в НАПК повідомили, що направили в суд три адмінпротоколи про несвоєчасне подання електронних декларацій працівниками Вищого госпсуду. Однак прізвища і посади порушників не назвали.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News