Шуфрич і Константіновський назвали погрози зняти недоторканість піаром Луценка

Середа, 15 лютого 2017, 17:36

Народні депутати В’ячеслав Константіновський і Нестор Шуфрич відреагували на заяву генпрокурора Юрія Луценка про зняття недоторканності.

У коментарі "Українській правді" вони назвали заяву Луценка піаром.

"Мені просто смішно це чути. Це чистий піар. Не розумію, чому саме цих людей вибрали ", - прокоментував Константіновський заяву Луценка.

"Раніше я сам писав у НАБУ і НАЗК, щоб мене перевірили. А тепер ніхто навіть нічого не питав. Я тільки відкрив Інтернет і побачив. Ні повісток не приходило, ні запитів", - розповів Константіновський.

Нардеп Константіновський стверджує, що його активи виросли за рахунок курсової різниці. Він  нагадав, що заробив гроші від продажу "Індексбанку", а також нерухомості.

Звинувачення генпрокуратури також заперечують у прес-службі Шуфрича.

"Мною було задекларовано трохи більше 40 млн грн доходу, і нам абсолютно незрозуміло, як з них можна нарахувати 40 млн грн несплачених податків. Жодного разу ні я особисто, ні уповноважені мною аудитори і адвокати не спілкувалися з представниками Генеральної прокуратури", - цитує Шуфрича його прес-служба.

"Всі запити, які приходили з податкової, нами були оброблені і були передані вичерпні відповіді. Останні дані були уточнені сьогодні. Нам абсолютно невідомо, на підставі чого Генеральна прокуратура зробила такі висновки", - повідомляє прес-служба Шуфрича.

"Якщо буде доведено, що мої аудитори і юристи неправильно порахували мої доходи і недоплатили податки, вони мною будуть сплачені", - пообіцяв Шуфрич.

Водночас Шуфрич підкреслив, що дії ГПУ виглядають як черговий піар і "у дивовижний спосіб співпадають у часі" з його заявами про Порошенка і конфлікт на Донбасі.

Згідно з останньою декларацією за 2015 рік, Константіновський має  14,7 млн доларів і 0,5 млн євро готівкою.

В електронній декларації за 2015 рік Шуфрич повідомив, що має 25 млн грн, 4,2 млн доларів і 3,7 млн євро готівкою.

Як відомо, 15 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що готує подання в Раду про позбавлення недоторканності за несплату податків трьох нардепів: Олександра Супруненка, В’ячеслава Константіновського, а також Нестора Шуфрича від "Опозиційного блоку".

За словами Луценка, "встановлена несплата податків на суму відповідно 60, 50 і 40 млн".

"Українська правда" також звернулась за коментарем до нардепа Супруненка, але відповіді поки не отримала.

Ірина Салій, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування