Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишній заступник керівника спецоперацій відмовився обійняти посаду Флінна

П'ятниця, 17 лютого 2017, 04:22

Колишній віце-адмірал Роберт Гарвард відмовився від пропозиції президента США Дональда Трампа зайняти пост радника з питань національної безпеки замість Майкла Флінна.

Про це повідомляє CBS News з посиланням на джерела.

За словами джерел, Гарвард і адміністрація президента мала конфлікт з приводу кадрового забезпечення Ради безпеки.

Двоє інших джерел повідомили, що Гарвард зажадав сформувати свою власну команду, проте Білий дім проти.

Зокрема, зазначається, що Трамп повідомив заступниці Флінна К.Т. Макфарланд, що вона збереже свою посаду. Однак Гарвард відмовився, щоб Макфарланд була його заступницею. Після низки переговорів з цього та інших кадрових питань Гарвард відмовився від посади.

60-річний Роберт Гарвард колишній "морський котик", служив заступником командувача Центрального командування США.

Гарвард також командував військами в Іраку і Афганістані протягом шести років.

Як відомо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку ввечері 13 лютого.

Інформація про його відставку з'явилася після того, як стало відомо, що міністерство юстиції США попередило адміністрацію Трампа в січні, що Флінн ввів в оману посадових осіб адміністрації щодо його комунікацій з російським послом і що він є потенційно уразливий для шантажу з боку Росії.

Водночас, як повідомлялося, Трамп знав кілька тижнів, що радник з національної безпеки Майкл Флінн ввів в оману Білий дім про свої контакти з Росією, але не відразу попросив його про відставку.

За даними правоохоронних органів США, під час виборчої кампанії консультанти високого рівня, близькі до теперішнього президента США, були на постійному зв'язку з росіянами.

Детальніше про те, чому Флінн пішов у відставку читайте в статті на ЄвроПравді: Перша втрата Трампа на російському фронті: чому пішов у відставку радник президента з нацбезпеки

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування