Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На більшості сторінок вироку Навальному знайшли плагіат

П'ятниця, 17 лютого 2017, 05:33

Спільнота "Діссернет" знайшла на більшості сторінок другого вироку опозиціонеру Олексію Навальному у справі "Кіровлісу" фрагменти першого.

Про це повідомляє "Дождь".

На 56 з 57 сторінок вироку, який виніс суддя Ленінського районного суду Кірова Олексій Втюрін 8 лютого, знайшлися фрагменти тексту, схожого з текстом рішення його колеги Сергія Блінова, яке той виніс в 2013 році.

Як говорили раніше адвокати Навального, Втюрін скопіював навіть показання свідків, які виступали в суді в 2013 та 2017 роках, хоча їхні виступи розрізнялися.

За словами співзасновника "Діссернета" Андрія Заякіна, який і раніше перевіряв вироки на плагіат, тексти сильно збігаються на перших 23 сторінках, на яких, зокрема, наводяться свідчення свідків. Ідентичність цієї частини тексту він назвав "чудовою": на його думку, фактологію справи суддя заново не вивчав.

Ще один важливий момент - порядок дослідження доказів.

"У новому вироку взагалі повинна бути інша послідовність. Досліджувалися матеріали і допитувалися свідки в іншій послідовності. Відповідно, якби суд хотів дотримати хоча б зовнішньої пристойності, були б інший виклад і інша послідовність", - зазначила адвокат Світлана Давидова, яка представляє інтереси іншого фігуранта справи Петра Офіцерова.

Найменше запозичень "Діссернет" виявив в частині, де суд дає оцінку доказам - сторінки 44-55.

Минулого тижня Ленінський суд Кірова засудив Олексія Навального до п'яти років умовного терміну у справі "Кіровлісу". Петра Офіцерова засудили до чотирьох років позбавлення волі умовно. Перший умовний вирок у цій справі Європейський суд з прав людини визнав незаконним, після чого Верховний суд РФ скасував його і відправив справу на перегляд.

Захист збирається оскаржити вирок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування