У домівках Авдіївки є тепло, вода з резерву, світла досі нема

Четвер, 2 лютого 2017, 08:38

У квартирах в Авдіївці підтримують температуру повітря 15-17 градусів тепла, воду подають за графіком із резерву, електропостачання досі немає.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій за даними станом на 8 ранку 2 лютого.

"Теплопостачання у місті здійснюється централізовано за рахунок заводської теплоенергоцентралі на природному газі, температура теплоносія в тепломережі – 50 градусів тепла, в квартирах температура повітря – 15-17 градусів тепла", – інформує ДСНС.  

"Централізоване водопостачання здійснюється по графіку з резерву (для забезпечення подачі води на насосній станції м. Авдіївка залучено електростанцію ДСНС потужністю 200 кВт). Протягом 1 лютого підрозділами ДСНС організовано підвіз  питної води та комунальними службами технічної води", – йдеться у повідомленні.

Авдївка з водою
Авдївка з водою
ДСНС

"Централізоване електропостачання відсутнє. Об’єкти соціально-побутової сфери, що не мають власних систем резервного електроживлення, забезпечуються електроенергією від 11 генераторів ДСНС", – додає відомство.

Функціонує 1 пункт життєзабезпечення (7 наметів ДСНС, 1 – від благодійної організації), 3 стаціонарних пункти обігріву, до яких звернулось понад 4500 осіб. Забезпечено харчування 3 польовими кухнями.

З Авдіївки евакуйовано 149 осіб, із яких 77 – діти.

Цілодобово працює "гаряча лінія" за номером 101, працює Штаб із ліквідації надзвичайної ситуацій: 095-215-10-03 та 062-36-315-44.

Перший заступник голови донецької ОДА Євген Вілінський пише у Facebook: "Вчергове чекаємо на рішення СЦКК, щоб бригади ремонтників стали до роботи".

"Ситуація у місті контрольована, обласний штаб на чолі з керівником Обласної ВЦА Павлом Жебрівським працює цілодобово", – додає він.

Сам Жебрівський пише, що "ніч в Авдіївці пройшла відносно спокійно, хоча було чути, як на околицях по позиціях наших військових лупили "Гради" і важка артилерія".

"О 9:00 у школі №7 Авдіївки розпочалось навчання. Сюди прийшли вчителі та учні з інших шкіл", – повідомив керівник Донецької області.

"Завдяки коксохіму, температура теплоносія в тепломережах міста становить 55 градусів. Це дає у помешканнях температуру близько 17 градусів тепла. Вода у місто подається. Каналізаційно-насосна станція працює", – констатує він.

Жебрівський додає, що військові підрозділи CIMIC разом із комунальниками міста допомагають відновлювати "пошкоджені 1 лютого російськими "Градами" будинки".

"Зранку виїжджав з комунальниками і військовими до старої Авдіївки. В результаті вчорашнього обстрілу там пошкоджено (пошкодження різного характеру) 52 будинки", – інформує голова Донецької ОВЦА.

У Авдіївці, за даними влади, проживає близько 22 тисяч осіб.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування