Україна закликала Раду Європи посилити тиск на Росію за Авдіївку

Четвер, 2 лютого 2017, 11:17

На засіданні Комітету міністрів Ради Європи українська делегація закликала країни-учасниці зробити усе можливе, аби загострення в Авдіївці не залишилось безкарним для Росії.

Про це повідомляє Постійне представництво України при Раді Європи у Facebook.

Під час заходу, що проходив 1 лютого, Україна, зокрема, закликала Раду Європи посилити тиск на Росію, щоб та припинила агресію в Україні та забезпечила повне виконання Мінських домовленостей.

Від імені України на засіданні виступив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця. Він розповів Комітету міністрів про гуманітарну кризу, що розгортається зараз в районі Авдіївки та Ясинуватої.

Генеральний секретар та низка делегацій держав-членів РЄ у свою чергу погодилися, що треба негайно припинити вогонь і створити умови для подолання гуманітарної кризи та виконання Мінських домовленостей в регіоні.

"Переконаний, що Росія не буде задоволеною тим, що почула сьогодні від держав-членів Ради Європи під час засідання Комітету міністрів. Солідарність з Україною залишається високою, а це звужує простір для маневрів Москви. Ми і надалі активно працюватимемо в Раді Європи на випередження, щоб не допустити послаблення тиску на Росію", – зазначив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба, коментуючи результати засідання Комітету.

"Задоволений тоном дискусії, результатом і нервовою реакцією однієї делегації з її класичним "ноу рашен агрешен", - додав він у Twitter.

Як повідомлялося, з 29 січня в районі Авдіївки почалося загострення ситуації: бойовики застосовують установки "Град" і танки. Є вбиті і поранені.

У зв'язку з цим офіційні представники української влади направили листи в ООН, Раду Європи та ОБСЄ з проханням втрутитися в ситуацію із загостренням російської агресії в Авдіївці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування