Артеменко запевняє, що американці самі вийшли на нього

Понеділок, 20 лютого 2017, 19:11

Нардеп Андрій Артеменко, якого Радикальна партія виключила зі своєї фракції, стверджує, що не передавав жодного плану у Білий дім, а був залучений США до перемовин з українського питання.

Про це він розповів у коментарі "Українській правді".

"Це взагалі американська ідея, американська кухня, американська газета, американське весілля. Я формально став консультантом", - заявив Артеменко.

Він зазначив, що ініціатива виходила саме від американської сторони.

"Це свідчить тільки про одне. Українське питання зараз перебуває на обговоренні. Визначаються люди в Адміністрації Трампа, які будуть відповідати за Україну. Всі народні депутати, з яким ми обговорювали, спілкувалися останнім часом", - сказав Артеменко.

Водночас політик відмовився сказати, від кого саме у США він отримав пропозицію щодо переговорів. Так само він відмовився назвати, з ким ще американці вели аналогічні переговори, пообіцявши найближчим часом виступити на прес-конференції.

Також Артеменко відкинув звинувачення у проросійській позиції щодо Криму.

"Йшлося не про оренду Криму. Йшлося про шляхи вирішення проблеми. Обговорювались історичні приклади за Гонконзьким сценарієм, за Панамським сценарієм", - запевнив він.

"Мова не йшла про офіційну заяву, про офіційний план", - додав Аременко.

Він підтвердив, що його виключили з фракції Радикальної партії і вимагають, щоб він склав мандат.

"Лідер фракції вимагає, щоб я поклав мандат, оскільки я зайшов як представник Радикальної партії. З іншого боку, я не є членом Радикальної партії, а тільки членом фракції. Тому тут є конфлікт інтересів", - зазначив він.

Водночас він запевнив, що зберіг хороші стосунки з колишніми колегами по фракції.

"Хочу спростувати обвинувачення, що в нас спаплюжились стосунки з фракцією і Олегом Валерійовичем. У нас пройшла конструктивна розмова", - сказав він.

"Головне, що ми потиснули один одному руки після того. З Ляшком та й з усіма решта. Вони позиціонують себе так, що вони не можуть пропустити інформаційний привід. І я розумію. Але з іншого боку, якщо замовчувати те, що відбувається в нас в державі. Що Мінський формат не працює. У світі є фактичний вакуум ініціатив, вакуум ідей, вакуум конкретних дій", - пояснив він.

Як відомо, 20 лютого Радикальна партія виключила нардепа Артеменка зі своєї фракції. Перед цим лідер партії Олег Ляшко засудив позицію Артеменка і заявив, що вимагає від нього скласти депутатський мандат.

Водночас нардеп Ігор Мосійчук повідомив "Українській правді", що на засіданні фракції Артеменко запевняв, що журналісти його неправильно зрозуміли.

"Він казав, що його невірно зрозуміли. Що це не план, що це ідеї. Але він не навів аргументів, які б переконали фракцію", - сказав нардеп.

Раніше газета The New York Times повідомила, що нардеп з фракції Радикальної партії Ляшка Андрій Артеменко передав колишньому раднику президента Дональда Трампа Майклу Флінну план нормалізації відносин між Україною і Росією для скасування санкцій.

Цей план передбачає виведення всіх російських військ зі Східної України і референдум про передачу Криму в аренду Росії на 50 або 100 років.

Також Артеменко начебто передав у США докази корумпованості президента України Петра Порошенка.

Артеменко заявив, що отримав схвалення свого плану з боку помічників президента РФ Володимира Путіна.

Ірина Салій, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування