У вівторок – сніг, сильний вітер, на заході підіймається вода

Вівторок, 21 лютого 2017, 08:31

21 лютого у більшості областей України очікується мокрий сніг із дощем, сильні пориві вітру, по всій країні похмура погода.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у Івано-Франківській та Закарпатській областях сильний мокрий сніг та дощ; у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Черкаській та Вінницькій областях пориви вітру 15-20 м/с.

Але денна температура повітря плюсова.

Погода 21 лютого
Погода 21 лютого

У Києві у вівторок теж пориви вітру 15-20 м/с. Державна служба з надзвичайних ситуацій закликає громадян не ходити попід розлогими деревами, триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, щоб уникнути травмувань.

За попередженням синоптиків, 21-22 лютого у високогір’ї Закарпатської області у зв'язку зі снігопадами оголошено значну (3 рівень) лавинну небезпеку. На північній, північно-східній, східній експозиціях Чорногорського хребта зберігаються великі карнизи.

Крім того, 21-23 лютого у зв'язку з відлигою i сніготаненням очікується підйом рівнів води: на річках басейнів Прип’яті на 0,3-1,0 м; на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська області), Західного Бугу (Львівська, Волинська області), річках Закарпаття на 0,5-1,5 м.

Також 21-23 лютого в Турківському й Дрогобицькому районах Львівської області у зв'язку з відлигою i таненням снігу очікується руйнування льоду на ділянках русел з порушеною пропускною здатністю (під мостами, на звужених ділянках русел, в місцях наявних заторів льоду) – формування чи посилення заторів льоду з різким підвищенням рівнів води.

При цьому можливе часткове затоплення заплав, с/г угідь, окремих населених пунктів, господарських об'єктів, розташованих вище місць утворення заторів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...