Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов: "Майдан-3" відкриє шлях Росії до подальшої окупації

Середа, 22 лютого 2017, 12:35

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов вважає, що підбурювання до нових масових протестів може призвести до ослаблення України і захоплення Росією нових територій.

Про це він заявив на оперативних зборах Збройних сил України.

"Важливу роль у руйнівних процесах відіграють популістичні та радикальні сили, а також квазі-організації, що камуфлюються під інститути громадянського суспільства", – сказав Турчинов.

"Вони намагаються перехопити функції з формування державної політики і управління державним сектором економіки, жодним чином не відповідаючи за ультимативно нав’язані ними рішення, забезпечуючи вирішення суто вузько політичних, корпоративних лобістських завдань – або взагалі неприховано працюють на державу-агресора", – додав він.

За словами Турчинова, декоративні заходи та напівреформи вичерпали себе.

"Або будуть запропоновані та реалізовані нові підходи до вирішення системних проблем, або втілиться підготовлений Кремлем руйнівний сценарій Майдан-3, який неминуче супроводжуватиме масове насильство", – сказав секретар РНБО.

"Будь-яка створена в його результаті управлінська структура спиратиметься переважно на свій ресурс, не матиме внутрішньої й зовнішньої легітимізації, а отже для свого існування буде змушена жорстоко придушувати демократичні свободи", – вважає він.

"Це вже за кілька місяців призведе до повної дезорганізації держави, руйнації економіки, вибуху злочинності, активізації сепаратистських проявів – і у підсумку відкриє шлях до окупації Росією значної території нашої країни", – заявив Турчинов.

Він певен, що "саме на такий результат, вочевидь, і розраховують окремі пропагандисти цієї ідеї".

"Єдина реалістична альтернатива цьому руйнівному сценарію полягає у консолідації навколо чинних засад конституційного ладу, ідеї керованої модернізації держави на засадах політичної й економічної свободи, оздоровлення економіки й суспільних відносин", – сказав Турчинов.

За його словами, "у фокусі суспільної уваги повинні бути проблеми сьогодення і майбутнього, а не минулого".

"Потрібні реалізм і відвертість в оцінці ситуації і пропонованих дій. Варто припинити маніпулювання рожевими ілюзіями світлого європейського майбутнього вже сьогодні", – заявив Турчинов.

"Мрія України потрапити до Європи (ЄС – ред.), побудова вільного, справедливого й заможного суспільства, набуття європейських стандартів життя як головної мети євроінтеграції може втілитися лише завдяки важкій послідовній і наполегливій праці усіх українців", – пояснив він.

За словами Турчинова, українцям слід позбутися "сприйняття влади і держави як чужинських".

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування