Суддю, яка відібрала права в "автомайданівця", залишили без покарання

Середа, 22 лютого 2017, 12:45

Вища рада правосуддя звільнила від відповідальності суддю Апеляційного суду Київщини Оксану Рудніченко, яка погодила позбавлення водійських прав учасника відомої поїздки до Межигір'я.

Про це повідомляє у Facebook адвокат організації "Автомайдан" та "Небесної сотні" Роман Маселко.

За його словами, члени ради й сама суддя визнали наявність порушень, але вирішили, що вони недостатньо грубі. У підсумку суддю не притягнуто до будь-якої відповідальності у зв'язку із закінченням строків притягнення.

"Тобто умисне покарання невинного, без доказів, на підставі сфальшованих документів не є грубим порушенням. Тепер судді можуть користуватись цим рішенням "оновленої" ВРП як практикою, яка дозволяє такі порушення", - пише юрист.

При цьому, за його словами, усі інші судді, щодо яких мали розглядатись схожі справи, захворіли. Тож розгляд щодо них - відкладено.

Маселко повідомив, що мова йде про події 29 грудня 2013 року, коли колона "Автомайдану" їздила додому до Віктора Януковича у Межигір'ї. Після того суди без жодних підстав стали масово позбавляти учасників цієї акції прав на керування. Приводом були нібито відмови водіїв зупинитися на вимогу інспектора, що було суцільною брехнею.

Дисциплінарну справу відносно Рудніченко Вища рада юстиції відкрила 20 липня 2016 року.

Як повідомлялося, у жовтні 2016 року Вища кваліфікаційна комісія суддів рекомендувала обрати безстроково суддю Голосіївського райсуду Києва Олександра Білика, який у часи Майдану за поїздку до Межигір'я позбавив прав керування автомобілем 9 осіб.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News