Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лещенко: "кишенькового" аудитора НАБУ спробують протягнути інакше

Четвер, 23 лютого 2017, 14:50
Лещенко: кишенькового аудитора НАБУ спробують протягнути інакше

Депутат Сергій Лещенко заявляє, що кандидатуру Петра Порошенка до складу комісії зовнішнього контролю за аудитом ефективності НАБУ спробують провести через комітет із питань правоохоронної діяльності.

За його словами, антикорупційний комітет блокували, щоб він не висунув Роберта Сторча на цю посаду.

Лещенко на брифінгу наголосив, що вже 7 засідань представники БПП не ходять на його засідання, – а саме антикорупційний комітет визначає кандидата, який буде вноситися у сесійну залу, "щоб бути затвердженим аудитором НАБУ".

Цей комітет, попри спроби не дати йому зібрати кворум, вніс як незалежного оцінювача Роберта Сторча – "людину, яка має високу репутацію, яка працює в департаменті юстиції США, яка працювала в посольстві в Києві й яка була безпосередньо причетна до розробки низки антикорупційних законів".  

"Сьогодні було намагання привести до спеціального аудиторського органу, який буде оцінювати роботу Антикорупційного бюро, потрібну для Адміністрації президента людину", – заявив Лещенко.

"Сьогодні неочікувано, коли вже розпочали розглядати кандидатуру пана Сторча, раптом виявляється, що є ще й альтернативний кандидат, про якого взагалі ніхто не знає, який не був на нашому комітеті, який взагалі нікому не відомий. Він сидів уже в ложі гостей Верховної Ради, кимось добре попереджений. Його біографію вже роздали…", – наголосив він.

За словами Лещенка, "це робилося, як шахраї на вокзалі грають у наперстки, – таким чином намагаються зруйнувати в Україні антикорупційну владну систему".

"Вони намагалися провести свою кишенькову людину, щоб потім цей аудитор визнав роботу НАБУ такою, що не відповідає стандартам, – щоб звільнити керівництво НАБУ, тобто фактично зруйнувати цей орган, який тільки починає працювати, але вже порушив справи проти багатьох корупціонерів, які входять до найвищого керівництва нашої держави", – заявив Лещенко.

"Як чортик із табакерки вискочив ще один кандидат – і йому трохи не вистачило голосів. Він вже міг сьогодні взагалі приступити до роботи, до своєї ганебної місії руйнування НАБУ", – додав він.

Лещенко наголосив, що Найджела Брауна ніхто не знає, комітет його не обговорював.

"Ми вирішили в антикорупційному комітеті й середовищі єврооптимістів не дозволити цьому (призначенню) відбутися. І ми пішли контролювати сектор кнопкодавів – і тільки завдяки тому, що ми там стояли зі своїми телефонами, фіксували процес голосування, кнопкодавства не відбулося – і цей кандидат на роль аудитора НАБУ не пройшов", – заявив він.

"Але тепер вони хочуть це питання провести через інший комітет – комітет з питань правоохоронної діяльності, який взагалі немає жодного відношення до НАБУ. Вони хочуть це зробити лише  тому, що в тому комітеті є кишенькова більшість БПП, Народного фронту і партії Ляшка", – стверджує депутат.

Журналіст "Слідство.Інфо" Дмитро Гнап із посиланням на британські ЗМІ пише, що фірма Найджела Брауна "ISC Global" у середині 2000-х років "працювала на російських олігархів-втікачів Михайла Ходорковського та Бориса Березовського".

Крім того, "фірма Брауна і його боса Кертіса таємно купувала секретну інформацію британської поліції", додає він.

У свою чергу, у БПП з посиланням на члена комітету з питань запобігання і протидії корупції Ігор Артюшенка повідомляють, що кандидатуру Найджела Брауна нібито запропонував коаліції представник Всесвітньої асоціації детективів.

У партії президента запевняють, що Браун "має значний досвід роботи в органах досудового розслідування, прокуратури, судах за кордоном та досвід роботи у міжнародних організаціях", а також "бездоганну ділову репутацію".

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...