Артеменко прийшов на допит і тікати не збирається

П'ятниця, 24 лютого 2017, 09:39

Народний депутат, якого виключено з фракції Радикальної партії Андрій Артеменко в п'ятницю вранці прибув на допит в Генпрокуратуру і запевняє, що не збирається їхати з країни.

Про це він сказав журналістам в п'ятницю, передає Інтерфакс-Україна.

"Не дочекаєтеся (що я залишу Україну - ред). Я в Києві, я йду на допит на підставі повідомлення в пресі, тому що повістку так і не отримав", - сказав він журналістам перед допитом, зазначивши, що отримав повістку на понеділок, 27 лютого, на 10.00 і проанонсував свою прес-конференцію в 11.00 також в понеділок.

Щодо публікації в газеті New York Times Артеменко зазначив: "Я розумію, що з тієї ініціативи, яку я оприлюднив в Нью-Йорку, преса витягла тільки одну фразу, яка була б розкручена, - оренда Криму, і не звернула уваги на все те, що я насправді хотів донести нашому народові".

Як повідомлялося, газета New York Times повідомила, що Артеменко передав адміністрації президента США Дональда Трампа підготовлений ним план врегулювання конфлікту на сході України. План, зокрема, передбачає проведення загальноукраїнського референдуму про передачу Україною Росії Криму "в оренду на термін від 50 до 100 років", а також "виведення російських військ з східної України".

План Артеменко, за даними видання, був переданий колишньому тоді помічником Трампа з національної безпеки Майклу Флінну, який потім пішов у відставку, через особистого адвоката американського президента Майкла Коена, який, як звертає увагу газета, одружений з українкою.

За заявою Артеменка, його план підтримали радники російського президента, з якими він контактував.

20 лютого народний депутат фракції БПП Сергій Лещенко заявив, що, за його інформацією, "план Артеменко - насправді план Льовочкіна-Бойка/Суркова".

"Бойко нещодавно був в Москві на зустрічах, Артеменко же виконав роль посильного, а в подальшому буде грати роль фронтмена", - написав він на сторінці в Facebook.

У партії "Опозиційний блок" заперечують будь-яке відношення до плану Артеменка.

Органи прокуратури розслідують провадження проти Артеменка за антидержавні дії у співпраці з РФ, не виключено, що до Верховної Ради буде внесено подання про зняття з нього депутатської недоторканності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування