Суддя взяла самовідвід у справі Пасішника – розгляд справи відклали

П'ятниця, 24 лютого 2017, 12:54

Суддя Солом’янського районного суду міста Києва Олена Курова взяла самовідвід у справі колишнього виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Згідно з інформацією, на засіданні 23 лютого суд розглянув клопотання Курової. Таким чином розгляд провадження щодо Пасішника відкладений доти, поки  автоматична система не визначить третього суддю до складу суду.

У відомстві нагадали, що це перше кримінальне провадження в Україні за обвинуваченням за ч.1 ст. 344 Кримінального кодексу України, а саме в незаконному впливі на посадову особу з метою перешкодити виконанню нею своїх службових обов'язків та домогтися ухвалення нею незаконного рішення.

"Незважаючи на те, що САП скерувала обвинувальний акт до суду ще 22 квітня 2016 року ще не відбулося жодного засідання по суті справи", - сказано у повідомленні.

Під час розслідування детективи НАБУ встановили факт здійснення 25.01–01.02.2016 незаконного впливу Пасішником на Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення його на посаду заступника міністра.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування