США шукають, хто будуватиме "стіну" від мігрантів, Мексика обіцяє відповісти

Субота, 25 лютого 2017, 09:16

У середині квітня 2017 року служба митного та прикордонного контролю США планує укласти перші контракти щодо спорудження стіни на кордоні з Мексикою.

Як повідомляє DW, у відомстві заявили, що до 6 березня прийматимуться заявки від потенційних підрядників, від яких уряд США очікує на пропозиції щодо дизайну майбутньої стіни, та її прототип.

До 20 березня коло учасників буде звужено, а фіналісти тендера мають подати свої кінцеві пропозиції з вартістю спорудження стіни до 24 березня. 

У свою чергу, як повідомляє ВВС, глава МЗС Мексики Луїс  Відегарай виступив із заявою, що уряд країни вживатиме заходів, якщо США введуть мито на мексиканські товари, щоб профінансувати будівництво стіни між країнами. 

Зокрема, за його словами, Мексика може встановити тарифи на окремі товари, які імпортуються зі Штатів. 

"Мексика вірить у вільну торгівлю, але нам доведеться відповідати, якщо США намагатимуться фінансувати стіну на кордоні шляхом введення податку на мексиканський імпорт. ... Мексика реагуватиме на це, як на реальну, а не на теоретичну загрозу", - заявив Відегарай.

Як відомо, раніше президент США Дональд Трамп запропонував запровадити податок у розмірі 20% на імпорт мексиканських товарів, щоб оплатити будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

За звітом Департамента внутрішньої безпеки США, вартість будівництва може сягнути $21,5 млрд, однак за оцінками Трампа, вартість не перевищує $12 млрд. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News