У Нагірному Карабасі відбулися зіткнення

Субота, 25 лютого 2017, 23:36

Військові відомства Азербайджану і Вірменії заявили про зіткнення в зоні карабаського конфлікту, повідомляється, що обидві сторони зазнали втрат.

Про це пише BBC.

За даними Баку, важке бойове зіткнення відбулося на Ходжавенд-Фізулінському напрямку фронту.

Дані вірменського та азербайжданской боку про послідовність подій сильно різняться.

За версією азербайджанських військових, вірменські сили вночі зробили "спроби широкомасштабного прориву на позиції азербайджанської армії".

"Противник намагався заволодіти стратегічними висотами. Азербайджанські військовослужбовці змусили вірменську сторону відступити з втратами. Збройні сили Азербайджану також зазнали втрат", - повідомили в міноборони Азербайджану.

У Вірменії стверджують, що повідомлення про "атаки" вірменської сторони не відповідають дійсності.

"Уже протягом декількох днів військово-політичне керівництво Азербайджану загострює ситуацію на лінії зіткнення карабахських та азербайджанських військ і поширює дезінформацію", - заявили в Міноборони Вірменії.

Як відзначили в Єревані, "вірменська сторона дотримується режиму припинення вогню і закликає азербайджанську сторону утримуватися від кроків щодо подальшого загострення ситуації".

Керівництво невизнаної Нагірно-Карабахської республіки, в свою чергу, звинуватило азербайджанську сторону в дезінформації про боєзіткнення в зоні конфлікту, що відбулися в ніч на суботу. У невизнаній республіці стверджують, що збройні сили Азербайджану на карабахсько-азербайджанській лінії зіткнення перейшли до наступу, але були відкинуті, зазнавши втрат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування