Тука: Заяви бойовиків про переорієнтацію на РФ - фікція

Понеділок, 27 лютого 2017, 12:04

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука вважає, що бойовикам недоцільно "націоналізувати" підприємства, але вони можуть їх захопити.

Про це Тука сказав "Українській правді", коментуючи заяву ватажків бойовиків.

За його словами, він вже говорив з керівниками компаній, про які говорять бойовики. "Вони поки в очікуванні", - сказав Тука.

На питання УП, він не виключив, що будуть проведені якісь засідання з цього питання, але станом на 12:45 такі заходи призначені не були.

За словами Туки, введення зовнішнього контролю над підприємствами, які перебувають на окупованих територіях, але зареєстровані на вільних територіях, реально.

"Але питання в іншому: що вони будуть з цими підприємствами робити", - сказав він.

"Їхні заяви про те, що вони переорієнтують ці підприємства на РФ - це фікція. Їх неможливо переорієнтувати. Це вертикально-інтегровані компанії. Їх продукцію в РФ ніхто не чекають", - сказав він

"Складність в тому, що вони можуть захопити ці підприємства. Але вони в кінцевому підсумку зупиняться, це викличе невдоволення людей, які там працюють. Питання в тому, на чию сторону буде направлено це невдоволення. Там же підноситься, що це українська влада веде блокаду, а не певні мерзотники", - додав Тука.

Тука додав, що "з точки зору держави - це злочинна бездіяльність, всі виступають в якості заручників 5-10 політиканів". "Зняти блокаду - не проблема, але ніхто не хоче вирішувати питання силовими методами", - пояснив він.

Як відомо, бойовики пригрозили припинити поставки вугілля в Україну, а також ввести "зовнішнє управління" на підприємствах, що працюють на окупованих територіях, але зареєстровані на вільних територіях, якщо не буде знята блокада.

Оксана Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування