Росія заморожує конфлікт на Донбасі – Кучма

Понеділок, 27 лютого 2017, 17:21

Визнання Російською Федерацією "документів" окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) веде до заморожування конфлікту по типу Придністров'я.

Про це заявив представник України в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма, передає "Інтерфакс-Україна".

"На мою думку, Росія давно прийняла для себе рішення влаштувати на пострадянському просторі конфлікт за зразком Придністров'я, заморожений конфлікт. Ситуація з "паспортами"- це крок в цьому напрямку", - сказав Кучма.

Він нагадав, що Україна твердо стоїть на своїй позиції: спочатку рішення проблем, пов'язаних з безпекою на сході країни, потім - всі політичні проблеми.
"Росія бачить по-іншому, а Європа поки що дивиться", - сказав Кучма.

На його думку, "Росія важкий період санкцій вже пережила" і змогла знайти "стежки-доріжки", які потрібні для російського ринку.

Як відомо, 18 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про визнання в Російській Федерації документів та реєстраційних знаків транспортних засобів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України".

Керівництво України засудило такий крок РФ, заявивши, що він суперечить логіці Мінських угод.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News