У Трампа пояснили навіщо збільшують оборонний бюджет

Понеділок, 27 лютого 2017, 23:10

Рекордне збільшення оборонного бюджету США, запропоноване в понеділок президентом Трампом, необхідне для відновлення інфраструктури збройних сил та здійснюється на виконання його передвиборчих обіцянок.

Про це йшлося в понеділок під час прес-брифінгу в Білому домі, передає Укрінформ.

"Верхня межа витрат на оборону тепер становить $603 млрд, що на $54 млрд більше, ніж раніше. Це найбільше підвищення (видатків на оборону - ред.) в історії", - зауважив під час брифінгу глава Адміністративно-бюджетного управління Мік Малвані.

Він підтвердив, що це відбуватиметься за рахунок програм іноземної допомоги. За його словами, це та сума, яка дозволить президенту Трампу виконати його обіцянки щодо скасування скорочень на військові витрати.

"Президент хоче захистити країну і зробити це саме в такий спосіб, як будь-яка американська родина робить впродовж останніх кількох років, - визначаючи пріоритети для своїх витрат", - зазначив Малвані. Він також зауважив, що робота над оновленням бюджету триватиме до 16 березня.

Речник Білого дому Шон Спайсер зі свого боку зазначив, що збільшення оборонного бюджету не повинно спричинити появу нової гонки озброєнь.

"Якщо звернути увагу на стан наших збройних сил, інфраструктури, то стане зрозуміло, що потрібно багато чого відновити", - сказав він.

Офіційний представник адміністрації також висловив впевненість, що з такою пропозицією Білого дому не виникне проблем у Сенаті, який має зібрати 60% голосів для затвердження бюджетних змін. Він також підкреслив, що питання безпеки важливе для обох партій у Конгресі США.

Нагадаємо, минулого тижня Трамп заявив, що зробить запит на значний бюджет для "одного з найбільших нарощувань військової потужності в американській історії".

Раніше Трамп заявив, що хоче збільшити ядерний арсенал США і вважає, що ‎Сполучені Штати "відстали у своїх ядерних можливостях".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування