Прикордонники: У незаконному "гумконвої" РФ нібито дитяче харчування

Вівторок, 28 лютого 2017, 07:32

Державна прикордонна служба підтверджує проходження російського "гумконвою" через неконтрольовану ділянку українського кордону, що є порушенням норма міжнародного та вітчизняного права.

Про це йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Незаконний перетин кордону відбувся вранці у вівторок.

"Оскільки переміщення т.з. "гумконвою" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій", - сказано в повідомленні.

"Загалом з 5.25 до 6.15 через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган" на в’їзд в Україну прослідувало 2 колони т.з. "гумконвою" у складі 25 автомобілів. Вантажівки перевозили переважно нібито дитяче харчування", - додали прикордонники.

Це 61-й "гумконвой".

Як відомо, російська сторона відмовляється надавати Україні інформацію про зміст вантажу, а характер вантажу часто не відповідає зазначеному в повідомленнях з боку РФ.

За даними розвідки, автомобілі так званого "гумконвоя" раніше завозити на Донбас боєприпаси і зброю. Після встановлення залізничного руху, боєприпаси зазвичай перевозяться у потягах.

Росія відмовляється завозити гумконвої через контрольовані ділянки кордону з РФ, попри вимоги України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...