ФСБ перенесла зустріч з Умеровим на 1 березня

Вівторок, 28 лютого 2017, 12:19

ФСБ перенесла зустріч із заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим на 1 березня.

Про це сам Умеров повідомляє 28 лютого в Facebook.

"Призначена на сьогодні зустріч у ФСБ, на прохання адвокатів Курбедінова і Семедляєва перенесена на завтра, 1 березня о 15 год. Місце зустрічі – бульвар Франко", – пише він.

Раніше стало відомо, що ФСБ запросило Умерова на зустріч 28 лютого.

"Мене запросили до слідчого ФСБ. Напевно, це в рамках кримінальної справи, яка продовжується з 12 травня 2016 року. Кримінальну справу за інтерв'ю на каналі АТР, кримськотатарський канал, який віщає з Києва, за "публічні заклики до порушення територіальної цілісності РФ", – сказав Умеров в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я думаю, що слідство вони вже закінчили і займалися моїми адвокатами. Одного заарештовували на 10 діб з метою залякати і другого, Полозова, незаконно допитали в якості свідка. Від сьогоднішнього виклику я нічого не чекаю, думаю, що скажуть, що слідство закінчене і потрібно почати ознайомлення з матеріалами справи", – додав він.

Також, за його словами, можливий інший варіант розвитку подій – порушення нової кримінальної справи.

Як відомо, 12 травня 2016 року ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування