У поліції стверджують, що поки не заводили справу по інциденту з Парасюком

Понеділок, 6 лютого 2017, 12:54

Поліція Донецької області проводить правову оцінку інциденту на блокпості Бахмут за участю позафракційного нардепа Володимира Парасюка і поліцейського.

Про це "Українській правді" повідомили у прес-службі Головного управління Нацполіції в Донецькій області.

"Триває перевірка, визначається правова оцінка", - заявили у прес-службі поліції.

Речник Нацполіції Ярослав Тракало зазначив, що кримінальна справа заведена не була, однак інформація про інцидент була занесена до журналу єдиного обліку заяв і повідомлень громадян про порушення. "Наразі триває перевірка", – сказав він.

Раніше, 6 лютого "Українські новини" з посиланням на джерело в поліції повідомили про відкриття кримінального провадження за фактом побиття нардепом Парасюком поліцейського.

У коментарі "Українській правді" нардеп Володимир Парасюк заявив, що не бив поліцейського і нічого не знає про відкриття справи щодо нього.

"Ніхто нікого не бив. В нас відбулась словесна емоційна перепалка. На блокпості затримали ветеранів АТО. Тримали 3 години. Хотіли сфабрикувати справу. Почали придумувати різного роду провокації. Виїхали на місце. Я і Тарас Пастух. Розібрались. Було можливо на підвищених тонах, але ніхто нікого не бив. Цей міліцейський з райвідділу почав фабрикувати справу", - пояснив Парасюк.

"Мало того, я вчора взяв мандарини і банани, і разом з хлопцями ми ходили провідати "побитого" міліціянта, але в палаті ми його не знайшли. За словами лікарів, він з нормальним тиском і здоровим кольором шкіри пішов додому на своїх двох. І скажіть, як можна спричинити забій грудної клітки людині в бронежилеті?", - зазначив він.

Як відомо, 5 лютого  прес-служба поліції Донецької області повідомила, що нардеп ударив співробітника поліції, нецензурно лаявся і погрожував поліцейським фізичною розправою. За даними поліції, потерпілий звернувся до місцевої лікарні із забоєм грудної клітки та був госпіталізований.

Згодом нардеп від "Радикальної партії" Олег Ляшко на своїй сторінці у Facebook заявив, що учасником інциденту був саме Парасюк.

2 лютого ветерани і активісти перекрили залізничний переїзд поблизу міста Бахмут Донецької області.

Акція "блокади торгівлі з окупантами" розпочалася 25 січня, коли активісти заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте, а також станцію "Світланове" із закликами про припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями.

Прокуратура 26 січня відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці в Луганській області на лінії розмежування.

Ірина Салій, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
10:31
Каллас у двадцяту річницю вступу країни у НАТО закликала підтримати членство України
10:22
"Шоколадна" криза набирає оберти: як дефіцит какао у світі впливає на ціни
10:13
У шести областях пошкоджено енергетичну інфраструктуру – Шмигаль
Усі новини...