Активісти заявляють про блокування колій переїзду поблизу Бахмута

Четвер, 2 лютого 2017, 10:52

Ветерани і активісти перекрили залізничний переїзд поблизу міста Бахмут Донецької області.

Про це 2 лютого повідомляє так званий "Штаб блокади торгівлі з окупантами" на своїй сторінці у Facebook.

 

"Наразі встановлюється намет на редуті. До акції долучились військові побратими з різних міст і областей України, волонтери і активісти", – йдеться в повідомленні.

 

Також активісти оприлюднили фото, на яких зафіксовано встановлення наметів біля залізничної колії. Учасники акції також сфотографувались на маневровому тепловозі.

 

Як відомо, 25 січня активісти заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте, а також станцію "Світланове" із закликами про припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз написав у Facebook, що ця акція загрожує енергетичній безпеці всієї країни.

Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука назвав акцію з блокування залізничних перевезень через лінію розмежування в Луганській області незаконною і недоцільною.

Прокуратура 26 січня відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці в Луганській області на лінії розмежування.

Глава СБУ України Василь Грицак негативно розцінив дії народних депутатів, які заблокували частину залізниці в Луганській області, та закликав їх діяти законними методами.

28 січня організатори блокади Донбасу заявили про намір її розширити.

30 січня Служба безпеки в офіційній заяві засудила популістські дії політиків, які організували блокування руху залізничного транспорту з окремих районів Донбасу та відкинула звинувачення в кришуванні торгівлі з окупантами.

31 січня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що отриманню вугілля з непідконтрольних територій на Донбасі на даний момент немає альтернативи.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...