У БПП не виключають запровадження воєнного стану

Понеділок, 6 лютого 2017, 13:39

У парламентській фракції "Блок Петра Порошенка" допускають запровадження воєнного стану у випадку широкомасштабної ескалації ситуації на Донбасі.

Про це заявила заступник голови фракції БПП Ірина Луценко на засіданні погоджувальної ради парламенту 6 лютого, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо таке загострення триватиме довго і це загрожуватиме екологічній безпеці, гуманітарній безпеці, і ми побачимо, що Путін налаштований серйозно наступати по всіх фронтах, – ми допускаємо введення воєнного стану", – сказала вона.

Ірина Луценко зазначила, що в Авдіївці було локальне загострення ситуації, українська армія змогла дати відсіч агресору й навіть іти в контрнаступ, усі державні інституції продемонстрували здатність оперативно реагувати на ситуацію.

"Усе буде залежати від того, як буде загострюватися ситуація. Такий варіант можливий, але не ми зараз приймаємо рішення", – додала нардеп і дружина генпрокурора.

Разом із тим, Ірина Луценко заявила, що Україна не може назвати частину території Донбасу окупованою й не може відмовитися від поставок антрацитового вугілля.

"З однієї простої причини: ми відповідаємо за схід України, за громадян України, які там не тримають зброї.., мають можливість працювати, отримувати заробітну плату", – заявила вона.

"Ті підприємства, які залишилися на тимчасово окупованих територіях Луганської й Донецької областей, перереєстровані на українській території, вони платять податки в державний бюджет України", – пояснила депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування