Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін поскаржився Меркель на українську владу

Вівторок, 7 лютого 2017, 13:04

Президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель домовилися "нарощувати дипломатичні зусилля з метою сприяння мирному врегулюванню кризи в Україні".

Про такі результати телефонної розмови глав держав повідомляє 7 лютого прес-служба Кремля.

"Домовлено нарощувати дипломатичні зусилля з метою сприяння мирному врегулюванню української кризи. Зокрема, мається на увазі передбачити найближчим часом контакти міністрів закордонних справ і помічників лідерів у "нормандському форматі", а потім продовжити обговорення ситуації на найвищому рівні", – повідомляє прес-служба.

Повідомляється, що Путін "привернув увагу Меркель до даних Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а також до заяв офіційних представників Києва, що свідчить про спроби українських силовиків військовим шляхом змінити ситуацію на лінії зіткнення на свою користь".

"Є очевидним прагнення київської влади зірвати реалізацію мінських домовленостей, а також використовувати "нормандський формат" для прикриття своїх деструктивних кроків", – вважають у Кремлі.

"Президент Росії і канцлер ФРН висловилися на користь негайного відновлення режиму припинення вогню і підтримали в цьому контексті зусилля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - резюмується в повідомленні прес-служби глави РФ.

За чиєю ініціативою відбулася телефонна розмова, прес-служба Кремля не вказує.

Водночас, як передає Deutsche Welle із посиланням на Reuters, у розмові з Путіним канцлер Німеччини закликала президента Росії використати свій вплив на терористів ОРДЛО з метою припинення насильства на Донбасі.

Як повідомляв із посиланням на власні джерела Сергій Рахманін у своїй статті для DT.UA федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель раніше запевнила президента Петра Порошенка в тому, що не допустить жодних геополітичних угод щодо України, які ігнорують позицію Києва.

Порошенко відвідав Німеччину з офіційним візитом 30 січня. Він перервав візит у зв'язку з загрозою гуманітарної катастрофи в Авдіївці.

Про хроніку подій в Авдіївці можна прочитати тут.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування