Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики з танка і мінометів обстріляли фільтрувальну станцію

Середа, 1 березня 2017, 13:53

Проросійські бойовики продовжують обстріли території навколо Донецької фільтрувальної станції, яка подає воду в Авдіївку і навколишні населені пункти.

Про це у середу у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Стріляють з танка і з мінометів. Російська сторона в СЦКК зволікає із наданням письмових гарантій режиму тиші. Це при тому, що ДФС подає воду також і на Ясинувату та частину Донецька. Окупантам "по-барабану" проблеми наших людей що в Авдіївці, що в Донецьку. У них чітке завдання – залишити тут після себе випалену землю", - написав він.

"Ремонтні бригади, представники ОБСЄ та наші сапери не можуть зайти на територію ДФС, щоб знешкодити міни та почати відновлювальні роботи. За попередніми даними, на території установлено кілька керованих мін спрямованої дії МОН 100", - додав він.

Він додав, що за оцінками фахівців КП "Вода Донбасу", для відновлювальних робіт на ДФС потрібно 2-3 дні.

Як відомо, українська сторона СЦКК заявила, що українська сторона готова провести розмінування від вибухонебезпечних предметів в районі Донецької фільтрувальної станції.

Проте такі роботи не можуть бути здійснені вже протягом останніх 6 діб оскільки бойовики  відмовляються надання гарантій безпеки.

"Російська сторона СЦКК також неспроможна ефективно виконувати покладені на неї обов’язки та дієво впливати на НЗФ ОРДО для забезпечення функціонування Донецької фільтрувальної станції та відновлення водопостачання мирних мешканців Донбасу", - зазначили в повідомленні.

24 лютого через обстріли зупинена робота Донецької фільтрувальної станції через пошкодження хлоропроводу, а також основних елементів цього об’єкту, який забезпечує питною водою більше 600 тисяч мирного населення населених пунктів Авдіївка, Ясинувата та Донецьк.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування