Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

НАБУ перевірить статки сім'ї першого заступника голови СБУ

П'ятниця, 10 березня 2017, 13:42
НАБУ перевірить статки сім'ї першого заступника голови СБУ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура на підставі журналістських розслідувань відкрила провадження щодо першого заступника голови Служби безпеки України Павла Демчини.

Розслідування ведуть детективи Національне антикорупційне бюро України, інформує НАБУ у Facebook.

"10 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом незаконного збагачення першого заступника голови Служби безпеки України (ст. 368-2 Кримінального кодексу України)", – сказано в повідомленні.

"Підставою для реєстрації кримінального провадження, відповідно до ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України, стали матеріали журналістських розслідувань", – уточнює відомство.

Розслідування даних фактів доручено Головному підрозділу детективів НАБУ.

У свою чергу, САП зазначає: "Згідно з інформацією ЗМІ, перший заступник голови Служби безпеки України набув у власність активи у значних розмірах, законність підстав набуття яких не підтверджується доказами".

Раніше "Слідствр.Інфо" повідомило, що перший заступник глави СБУ Павло Демчина, який очолює Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ, хоча його дружина Ольга Воловчук мешкає у розкішному заміському маєтку і володіє елітними автівками

Після цього у СБУ заявили, що Демчина заперечує цю інформацію і сам звернувся до НАБУ з проханням перевірити такі повідомлення.

Демчину називають "смотрящім" за СБУ від першого заступника голови парламентської фракції БПП Ігоря Кононенка.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування